
szone pomidory jako składnik sosów. Wystarczy połączyć je z odrobiną cebulki, czosnku i kilkoma garściami świeżego szpinaku. Zblanszowane idealnie sprawdzają się jako dodatek do makaronu, oczywiście w stu procentach roślinnego. Przepisy wegetariańskie łączą je natomiast z tradycyjnym makaronem.
Kuchnia wegańska zyskuje na popularności
Kuchnia wegańska zyskuje na popularności. Wiele osób ze względów zdrowotnych lub etycznych, decyduje się przejść na dietę wegańską. Przepisy wegańskie uwzględniają preferencje wielu smakoszy. Znaleźć można dania, które maja różnorodny smak i strukturę.
Przepisy wegetariańskie mają różny stopień trudności. Każdy może znaleźć coś dla siebie, od prostych kilku składnikowych dań, po wyszukane posiłki zachwycające smakiem i oryginalnością.
Kuchnia wegańska może być ciekawą alternatywą nie tylko dla wegan.
Jeśli zapraszamy taką osobę na kolację
Kuchnia wegańska, wegetariańska bazuje przede wszystkim na roślinach. W kuchni wegańskiej dodatkowo nie uznaje się niczego, co jest pochodzenia zwierzęcego, w tym również mleka, jajek, a nawet jogurtów. Ktoś mógłby stwierdzić, że ciężko takiej osobie się żyje. Jeśli zapraszamy taką osobę na kolację, powinniśmy pamiętać o przygotowaniu specjalnych posiłków. Jak się okazuje przepisy wegańskie cieszą się również popularnością osób mięsożernych. Przepisy wegetariańskie tym bardziej. Kiedy już wdrożysz się w taką kuchnię, okazuje się, że nie jest to wcale takie mało zróżnicowane menu.