
lecz również nabiał oraz jaja, a nawet miód. Kuchnia wegańska jest bardzo surowa i aby być zdrowym należy dbać o to, aby do organizmu wprowadzać substytuty mięsa i nabiału. Bo tylko zróżnicowana dieta pozwoli dostarczyć organizmowi niezbędnych do funkcjonowania składników. I pozwoli zachować siłę, energię i ogólny dobrostan organizmu.
Pewnie nieraz widzieliśmy je na różnych
A od pewnego czasu zauważamy, jak bardzo popularne stają się przepisy wegańskie. Przecież ludzie pragną kosztować nowych rzeczy, a kuchnia wegańska daje im takie możliwości. Zatem chętnie sami przekonamy się, jak niezwykłe mogą być także przepisy wegetariańskie. Pewnie nieraz widzieliśmy je na różnych blogach i nie tylko. Dlatego teraz w końcu sprawdzimy, jak smakuje takie leczo czy bigos bez mięsa. Na pewno chętnie dodamy do swojego jadłospisu tofu wędzone oraz różnorakie bakalie, które urozmaicają smak.
Jemy po wegańsku
Jeśli lubimy przepisy wegańskie, to na pewno dobrze zdajemy sobie sprawę, co możemy jeść, z czego nie. I nie oznacza to wcale, że nasza kuchnia wegańska jest jakoś szczególnie uboga. Przecież istnieje sporo wspaniałych dań, które na pewno przypadną nam do gustu, a które możemy sami przyrządzić w naszym domu. Często pewnie wykorzystujemy do nich soję, tofu i wszelkie rzeczy, które nie są pochodzenia zwierzęcego. Inaczej sytuacja wygląda, gdy chodzi o przepisy wegetariańskie. Tutaj mamy trochę więcej przestrzeni.